WIE ZIJN WIJ?

We schrijven 2012 wanneer gezond en ziek elkaar ontmoeten aan de voet van de Mont Ventoux om samen de berg al fietsend te beklimmen. Terug in België wordt de kennismaking verdergezet en er wordt besloten van de vrijwillige handen in elkaar te slaan.

 2013, Move for Parkinson wordt in het leven geroepen en de eerste activiteiten vinden plaats in onze thuisbasis te Oud-Turnhout. Al snel vinden er ook buiten Oud-Turnhout acties plaats ten voordele van Move for Parkinson, om zo het onderzoek ook mee te kunnen steunen.


WAT DOEN WIJ?

1) fondsen vergaren om het onderzoek naar de ziekte van Parkinson te ondersteunen

2) sensibilisatie om zo anderen aan te zetten tot meer begrip en kennis 


HOE BEREIKEN WE ONS DOEL?

Move for Parkinson organiseert sportieve en culturele activiteiten om geld in het laatje te brengen om zo het onderzoek naar de ziekte van Parkinson te ondersteunen. Ook het aanzetten tot begrip en kennis van de ziekte is één van onze doelen. Onze website biedt heel wat leesvoer. Daarnaast spreekt een ervaringsdeskundige uit onze vereniging, op vraag, ook openhartig voor groepen.

Dankzij talrijke sympathisanten, de vele helpende handen voor en achter de schermen en onze vele sponsors hebben we sinds onze start in 2013 reeds € 335.590,36 kunnen overhandigen voor het onderzoek. 

Het geld komt integraal terecht bij de onderzoekers via UZA Foundation en jaarlijks brengen zij ons persoonlijk op de hoogte van wat ze reeds konden verwezenlijken.