FIETSHAPPENING

ZONDAG 2 JUNI 2024

Enkele dagen voordien zal u hier de GPX-tracks kunnen downloaden.

22 TOT EN MET 25 AUGUSTUS

Jawel, u leest het goed, we gaan terug opnieuw de Mont Ventoux bedwingen en dit zal doorgaan

van 22 tot en met 25 augustus 2024.

De naam Move for Parkinson en het beklimmen van de Mont Ventoux behelst veel meer dan men op het eerste zicht denkt. Alles kent zijn start in 2012, wanneer gezond en ziek aan de voet van de Mont Ventoux kennismaken en besluiten samen deze uitdaging aan te gaan. Het ontstaan van Move for Parkinson vzw en de erg nauwe samenwerking met de dienst neurologie van het universitair ziekenhuis is een gevolg hiervan.

De coronojaren gooiden roet in het eten en doorbraken de regelmaat van onze uitdaging. In 2024 gaan we er echter terug tegen aan.  Patiënten en begeleiders gaan samen de berg bedwingen, al wandelend of al fietsend. Training vooraf, een prima wandelschoen of een sportfiets, een elektrische fiets of een ligfiets hebben tot op heden steeds iedereen bovengebracht. Niemand wordt aan zijn lot overgelaten en de aanwezige neuroloog is ook een geruststelling.

Het uitwisselen van ervaringen van zowel patiënten als hun omgeving is eveneens een meerwaarde van onze reis. De meesten van de groep verblijven dan ook in hetzelfde hotel. Alhoewel ook mensen die op dat ogenblik in de omgeving verblijven en mee naar boven willen als deelnemer, als sympathisant of als supporter ook welkom zijn. Er zijn bovendien steeds mensen nodig die met de wagen voorop rijden, achterop blijven of bevoorrading voorzien.

Na al die jaren besef ik, zelf reeds 14 jaar patiënt, hoe belangrijk bewegen is, ook voor mensen met de ziekte van Parkinson. En jawel, reeds meerdere malen ging ik dan ook de uitdaging aan.                       

Is uw nieuwsgierigheid gewekt, wil je meer weten of wil je ook de uitdaging aangaan om de kale reus met ons mee te bedwingen?  Dan mag u een mailtje met de vraag voor meer info sturen naar info@moveforparkinson.be   en wij contacteren u spoedig. U vindt hier alvast een overzicht in de bijgevoegde flyer.

Groetjes

Chantal

Voorzitter Move for Parkinson vzw

.